Een warmtepomp bij je thuis?
Heb je een koophuis en overweeg je een warmtepomp? Laat je gegevens achter en kom in contact met één van onze experts. Zij helpen je met een advies op maat en een offerte. Je ontvangt € 150,- korting op je warmtepomp.
Stel: je gaat je huis laten (ver)bouwen, of je moet je cv-ketel vervangen. Wat zijn dan je opties? Kies je weer voor een cv-ketel? Of ga je juist voor een warmtepomp en kies je dan een hybride of all-electric? Wij helpen je graag bij je keuze.
Er zijn eigenlijk drie keuzes die je kan maken: een nieuwe cv-ketel kopen, overstappen op een hybride warmtepomp of overstappen op een all-electric warmtepomp. Wij leggen de keuzes graag uit.
In deze Vragenstroom-aflevering geven we antwoord op de vraag: "Mijn cv-ketel is aan vervanging toe. Kies ik voor een nieuwe cv-ketel of is een warmtepomp interessant?".
Ben jij benieuwd naar het antwoord? Kijk dan de video!
Heb je een koophuis en overweeg je een warmtepomp? Laat je gegevens achter en kom in contact met één van onze experts. Zij helpen je met een advies op maat en een offerte. Je ontvangt € 150,- korting op je warmtepomp.
Wil jij overstappen op een warmtepomp, maar weet je eigenlijk niet of je huis geschikt is? Wij helpen je hier graag mee! Je kan namelijk de 50 graden-test doen om dit te checken. Hiermee test je of je huis goed genoeg geïsoleerd is en/of je verwarmingssysteem klaar is voor een warmtepomp.
Je kan de 50 graden-test ook doen om te kijken of je cv-ketel nog optimaal werkt. Zo weet je zeker dat je cv-ketel je huis nog goed verwarmd als het kouder wordt.
Wanneer doe je de 50 graden-test?
Je doet de test het beste wanneer het stookseizoen begint. Hier blijft de temperatuur meestal onder de 13,9 °C graden en heb je de verwarming nodig om je huis op te warmen.
Stap 1: stel de temperatuur van je ketel op maximaal 50 graden in. Zet daarna de thermostaat in de nacht 1 of 2 graden lager dan overdag.
Hulp nodig bij het instellen van de temperaturen?
Heb je hulp nodig bij het instellen van je cv-ketel? Check dan deze handige pagina van Milieucentraal.nl.
Voor je kamerthermostaat geldt dat je deze in de nacht niet te laag moet zetten. Het duurt dan te lang voor je woning weer is opgewarmd. Zet je thermostaat bijvoorbeeld overdag op 19 graden en in de nacht op 17 graden.
Stap 2: check of het in de ochtend snel genoeg warm is én, of het overdag ook lekker warm blijft.
"Comfortabel warm" is voor iedereen anders. Er zijn wel een aantal zaken waar je op kan letten. Bijvoorbeeld of je verschil merkt tussen eerdere koude periodes, of de woonkamer goed op temperatuur komt in de ochtend en natuurlijk heb je het vaker koud dan normaal, of juist niet.
Gaat het vriezen?
Dan is de test helemaal handig om te doen. Je kan namelijk overdag dan nog beter checken of je huis comfortabel opwarmt met een lagere temperatuur.
Je huis is comfortabel warm
Is jouw huis comfortabel warm in de ochtend en warmt je huis overdag ook genoeg op? Dan is je huis klaar om met een lage temperatuur te verwarmen. Oftewel: je huis kan zich comfortabel opwarmen met een warmtepomp.
Heb jij interesse in een warmtepomp? Kom dan in contact met één van onze warmtepomppartners en vraag een gratis advies op maat aan.
Je huis is niet comfortabel warm
Duurt het opwarmen van je huis erg lang, of wordt het helemaal niet lekker warm? Dan is het slim om nog wat stappen te ondernemen voordat je een warmtepomp laat installeren. Zo kan je kijken of je isolatie op orde is. Of, dat je je verwarmingssystemen moet aanpassen.
Naast de test is het slim om te checken of een warmtepomp bij jou de juiste oplossing is. De volgende factoren hebben invloed of je huis geschikt is en wat je mogelijk kan gaan besparen aan gasverbruik ten opzichte van het blijven gebruiken van een CV-ketel.