1. Thuis
  2. Stadsverwarming
  • Met stadsverwarming zit je goed

Warmtecafé: mis het niet!

Benieuwd hoe de tarieven voor stadswarmte worden bepaald? Of wil je meer weten hoe stadswarmte bijdraagt aan de energietransitie? Op zondag 2 februari van 14:00 tot 15:00 uur kun je online vragen stellen en kijken naar het Vattenfall Warmtecafé, voor iedereen met stadsverwarming. 

Meld je aan

Wat is stadsverwarming?

Bij stadsverwarming gebruiken we verschillende bronnen om water te verwarmen. Dit warm water gaat via ondergrondse leidingen naar je huis of bedrijf. Je verwarmt je huis zonder gebruik te maken van een HR-gasketel.

Lees hier wat de voor- en nadelen zijn van stadsverwarming.

Tarieven stadsverwarming

Bij ons betaal je voor stadsverwarming een eerlijk tarief. We leggen je graag uit hoe onze tarieven zijn opgebouwd. Ook vind je tips om minder te verbruiken en regelingen om je energierekening betaalbaar te houden.

Ga naar de tarieven

Voordelen van stadsverwarming

CO2-uitstoot

Bewoners en bedrijven in Nederland stootten in 2023 met onze stadswarmte en koude gemiddeld 62% minder CO2 uit dan als ze losse HR-gasketels zouden hebben. 

Makkelijk

Een afleverset in je meterkast regelt je warmte en warm water uit de kraan.

Geen HR-gasketel meer

Je hebt geen HR-gasketel meer in huis. Je verwarmt met heet water ‘uit de grond’.

Warmtenetten per regio

Bekijk per regio welke bronnen daar de woningen en andere gebouwen voorzien van stadswarmte.

Eerste hulp bij storingen

Heb je stadswarmte en last van een storing? Met onze storingscheck zie je direct of er storingen of werkzaamheden bekend zijn. Zo niet, dan kun je de storing misschien zelf oplossen. Of bel gratis onze storingsdienst op 0800 0513. In het hulpboekje staat alle informatie hoe je zelf je storing kunt oplossen. En wie je kunt bellen als je hulp nodig hebt.

Bekijk het hulpboekje (Nederlands)

Hulpboekje in andere talen:

Is er een storingsdienst beschikbaar?

Je kunt altijd onze storingsdienst bellen: 0800 0513 (gratis). Of check snel online of er actuele werkzaamheden en storingen bekend zijn.

Zijn er storingen of werkzaamheden in mijn wijk?

Heb je geen warmte? Check dan eerst de actuele werkzaamheden en storingen. Zo zie je direct of een storing bekend is in het stadswarmtenet in je wijk en hoelang het gaat duren. Is het iets wat je zelf kunt oplossen, dan staat erbij hoe. Op onze storingenpagina vind je meer algemene informatie.

Wat kan ik zelf eventueel oplossen?

Met onze storingscheck controleer je zelf of er een storing in je wijk is of dat er iets anders aan de hand is met je afleverset. Met ons online stappenplan kun je veel van de oorzaken direct zelf verhelpen. En als dat nog nodig is, verwijzen we je door naar de juiste hulplijn.

Hoe ontlucht je met stadsverwarming?

Lees meer over het ontluchten van radiatoren.

Kosten stadsverwarming

Bekijk deze veelgestelde vragen en de antwoorden. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op.

Waar vind ik de tarieven?

Elk jaar publiceren we de tarieven per regio op deze site. In enkele regio’s zijn er verschillen met de algemene prijs. De prijs bestaat uit variabele kosten van je verbruik en vaste kosten voor aansluiting, meterhuur en transport.

Wat is de warmtewet?

Dankzij de Warmtewet ben je verzekerd van een betrouwbare levering van warmte, een redelijke prijs en goede service. De Warmtewet vormt onder andere de basis voor onze tarieven. De wet gaat ook over eventuele vergoeding bij lange storingen. En hoe we het warmteverbruik meten.

Krijg ik korting als ik ook stroom afneem?

Helaas krijg je geen korting als je ook stroom afneemt. Wel spaar je met Exclusief iedere maand punten voor mooie cadeaus.

Waar vind ik de voorwaarden voor stadswarmte?

Voor stadswarmte en - koude hebben we algemene voorwaarden, productvoorwaarden en richtlijnen opgesteld.

Je vindt ze op de pagina Voorwaarden

CO2-uitstoot

In 2023 stootten huizen en gebouwen die aangesloten zijn op een warmtenet van Vattenfall in Nederland, gemiddeld 62% minder CO2 uit dan wanneer ze met een HR-gasketel verwarmd zouden zijn. Dat is het gewogen gemiddelde over de gebieden waar Vattenfall en Westpoort Warmte stadswarmte en koude leveren.

Meer over de CO2-uitstoot