1. Thuis
  2. Laadpaal
  3. Laadpaal thuis

Een laadpaal voor thuis

Met een eigen laadpaal heb je altijd een laadplek en bespaar je op stroomkosten. Thuis betaal je vaak een lager stroomtarief dan aan een openbare laadpaal. Op deze pagina vertellen we je graag meer. Of vraag een gratis adviesgesprek aan voor persoonlijke hulp.

Vraag gratis advies aan

Daarom kies je voor een laadpaal thuis

Bespaar op je stroomkosten

Thuis betaal je een lager stroomtarief dan aan een openbare laadpaal

Zorgeloos thuisladen

Altijd plek bij je laadpaal thuis voor de deur

Heb je al zonnepanelen?

Laad je auto op met je eigen zonnestroom

Een laadpaal thuis inclusief installatie

We installeren de laadpaal bij je thuis. Van aanpassingen in je meterkast tot het graven in de grond. Voor je het weet kun je zorgeloos thuisladen.

Wat de installatie kost, hangt af van je situatie thuis. Je laadpaal wordt namelijk geïnstalleerd en aangesloten op je meterkast. Soms is daar weinig werk voor nodig en soms iets meer. Tijdens het adviesgesprek bepalen we de hoeveelheid kabel en het graafwerk. Daarna ontvang je een persoonlijke offerte.

Lees meer over het installeren van een laadpaal bij je thuis

Welke laadpaal past bij jou?

In 4 stappen een laadpaal thuis

Kies je voor een laadpaal thuis? Dat is makkelijk en snel geregeld.

  1. Onze adviseur belt je om de laadpaal af te stemmen op jouw wensen

  2. Je krijgt een persoonlijke offerte voor een laadpaal inclusief installatie

  3. We installeren de laadpaal bij je thuis

Kosten voor een laadpaal thuis

De kosten voor een laadpaal bestaan uit:

  • De aanschaf: De prijs van de laadpaal hangt af van het merk, vermogen en extra functies.

  • De installatiekosten: De kosten hiervan zijn afhankelijk van je specifieke thuissituatie. Soms is er weinig werk nodig en soms iets meer. 

  • Periodieke kosten: Je moet hierbij denken aan onderhouds- en servicekosten. Zo betaal je in ieder geval € 5,50 voor ons Laadabonnement. Hiermee kan je slimme laadsessies plannen via de app, heb je altijd inzicht in je verbruik en krijg je 24/7 hulp op afstand.

  • De laadkosten: Thuis je auto opladen is goedkoper dan bij een openbare laadpaal, vooral als je zonnepanelen hebt. Je bespaart dan door je eigen stroom op te wekken.

Slim laden met je laadpaal thuis

Met Slim laden laad je je auto op wanneer er veel zonne- en windenergie beschikbaar is, of als de vraag naar stroom laag is. Bij thuiskomst sluit je je auto aan op de laadpaal en geef je in de app aan wanneer je de auto weer nodig hebt. Onze app kiest dan automatisch het ideale moment om te laden. En we zorgen er altijd voor dat je auto is opgeladen tegen de tijd dat je wilt vertrekken.

Lees meer over Slim laden

Moet ik mijn meterkast aanpassen?

Om te bepalen of je je meterkast moet aanpassen, is het belangrijk om te weten of je een 1-fase of 3-fasen aansluiting hebt.

  • 1-fase: Geschikt voor laadpalen van 3,7 kW en 7,4 kW. Vaak aanwezig in oudere huizen.
  • 3-fasen: Maakt sneller laden mogelijk (11 kW of 22 kW). Dit vind je vaker in nieuwere huizen.

Onze Autel laadpalen hebben een maximaal laadvermogen van 22 kW. Beide laadpalen zijn dus geschikt voor 3-fasen laden. Lees meer over je laadpaal aansluiten in je meterkast en verzwaren.

Laadomgeving: beheer je laadpaal thuis

De Laadomgeving is ons handige online platform voor je laadpaal thuis. Hier heb je altijd inzicht in je laadsessies, beheer je je laadpaal en verreken je zakelijke laadkosten. Je voegt er ook de laadpassen toe waarmee je kunt laden bij je laadpaal. De Laadomgeving is beschikbaar voor al onze klanten met een Vattenfall laadpaal voor thuis. Het Laadabonnement, dat je direct bij aankoop van je laadpaal afsluit, geeft je toegang tot alle functies. 

Ons Laadabonnement 

  • Toegang tot de Laadomgeving waar je inzicht hebt in je laadsessies, je laadpaal beheert en je zakelijke laadkosten verrekent 
  • Automatische updates van je laadpaal 
  • 24/7 hulp bij storingen en problemen 

Lees meer over inzicht en beheer van je laadpaal thuis

Energiecontract voor elektrisch rijders

Wanneer je laadt bij je laadpaal thuis verbruik je flink wat stroom. Kies een energiecontract dat past bij je hoge verbruik. We helpen je met advies voor het beste energiecontract voor elektrische rijdersOntdek onze verschillende energiecontracten en vind het contract dat bij je past.

Bekijk energiecontracten

Veelgestelde vragen over een laadpaal thuis

De meest gestelde vragen over een laadpaal thuis staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wat kost een laadpaal voor thuis?

De kosten van een eigen laadpaal hangen af van:

  • de prijs van de laadpaal
  • de installatiekosten
  • eventuele aanpassingen in je meterkast

Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we je situatie en wensen. Daarna geven we een inschatting van de kosten. Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Of lees meer over de kosten voor een laadpaal thuis.

Moet mijn meterkast aangepast worden?

Soms is het nodig om je meterkast aan te passen. De adviseur kan je hier alles over vertellen. Laat hier je gegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.

Kan elke auto geladen worden?

Ja, met onze laadpalen kan elke auto geladen worden. De laadpalen hebben een type 2 stekker. Als je auto gebruikmaakt van een type 1 stekker heb je wel een extra adapterkabel nodig.

Is er subsidie voor een laadpaal thuis?

Nee, er is geen subsidie voor een laadpaal thuis. De SEPP (Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulier) geldt alleen voor de aanschaf van de auto zelf. Op RVO.nl vind je meer informatie over deze subsidieregeling.

Met welke laadpaal kan ik bidirectioneel laden?

Een bidirectionele laadpaal werkt twee kanten op. Je kan er je elektrische auto mee opladen. En je kan er stroom mee teruggeven aan het stroomnet of je huis. Zo wordt je auto een mobiele energieopslag. Meer informatie hierover vind je op de pagina over bidirectioneel laden: je auto als batterij.

Onze Autel laadpalen zijn nog niet geschikt voor bidirectioneel laden. De markt voor bidirectionele laadpalen is nog volop in ontwikkeling. Er zijn nu nog niet veel laadpalen en auto's die deze functie ondersteunen.

Lees meer over elektrisch laden