1. Thuis
  2. Laadpaal

Je auto opladen met een laadpaal

Ben je van plan een laadpaal voor je elektrische auto te kopen? Groot gelijk, want een eigen laadpaal heeft veel voordelen. We helpen je graag. Van het kiezen van de ideale laadpaal tot de installatie en het onderhoud. Zowel een laadpaal voor thuis als een zakelijke laadpaal.

Thuisladen is vaak voordeliger

De prijs per kWh is lager dan bij een openbare laadpaal

Zorgeloze installatie thuis of zakelijk

Door ervaren laadpaal installateurs 

Makkelijk en snel geregeld

Na je aanvraag bellen we je binnen twee werkdagen voor een adviesgesprek ​

Welke laadpaal past bij jou?

Ontdek de meerwaarde van onze laadpalen

Je hebt bij ons de keuze uit twee laadpalen en verschillende extra opties, zoals Dynamic Load Balancing. Zo stel je zelf een laadpaal samen die aan jouw wensen voldoet. Met onze handige app heb je altijd inzicht in je laadsessies en kan je gebruikmaken van Slim laden. Met deze service bespaar je op je laadkosten, doordat onze app automatisch kiest voor de goedkoopste stroom. En het mooiste van alles: wij regelen alles voor je, van installatie tot aansluiting. Zo maken wij elektrisch rijden gemakkelijk en voordelig.

Van aanvraag tot installatie

We helpen je graag bij het samenstellen van je ideale laadpaal tijdens een gratis adviesgesprek. Ook installeren we de laadpaal bij je thuis. Van aanpassingen in je meterkast tot het graven in de grond. Voor je het weet kun je zorgeloos thuisladen.

  1. Onze adviseur belt je om de laadpaal af te stemmen op jouw wensen

  2. Je krijgt een persoonlijke offerte voor je laadpaal thuis met installatie

  3. Maak een afspraak voor de installatie van je laadpaal

  4. Onze monteur installeert je laadpaal

  5. Je kan thuis je elektrische auto opladen

We adviseren je graag

Bij het kopen van een laadpaal voor thuis heb je verschillende opties. Op een paal of aan de muur. Met een vaste of losse laadkabel. Met Dynamic Load Balancing of zonder. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale laadpaal. Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur. 

Vraag gratis advies aan

De juiste laadpaal kiezen

Het is belangrijk om niet alleen naar de laadpaal zelf te kijken, maar ook naar je auto en meterkast. Deze factoren bepalen samen hoe snel je kan laden. Je kan bijvoorbeeld wel kiezen voor een 22 kW laadpaal, maar als je auto dit niet aan kan heb je hier niet veel aan. En zo zijn er nog een paar andere dingen waar je op moet letten.

Heb je nog geen idee welke laadpaal je wil kopen? Geen zorgen. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij het kiezen van een laadpaal voor thuis.

Zakelijke laadpaal voor ondernemers

Ben je op zoek naar één of meer laadpalen voor je bedrijf? Ook daar helpen we je graag bij. We adviseren je over de beste mogelijkheden en regelen het voor je, van installatie tot onderhoud.

Bekijk zakelijke laadpaal

Veelgestelde vragen over een laadpaal

De meest gestelde vragen staan hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Wat kost een laadpaal voor thuis?

De kosten van een eigen laadpaal hangen af van:

  • de prijs van de laadpaal
  • de installatiekosten
  • eventuele aanpassingen in je meterkast

Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we je situatie en wensen. Daarna geven we een inschatting van de kosten. Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Of lees meer over de kosten voor een laadpaal thuis.

Hoeveel kost de installatie van mijn laadpaal?

De installatiekosten van een laadpaal thuis verschillen per situatie. Dit wordt vooral bepaald door graafwerkzaamheden en de lengte van de kabel . Gemiddeld kost de installatie van een laadpaal thuis € 1000. De kosten zijn lager bij weinig tot geen graafwerkzaamheden, en hoger bij grotere afstanden.

Laat hier je contactgegevens achter. Dan bellen we je voor een adviesgesprek.

Kan elke auto geladen worden?

Ja, met onze laadpalen kan elke auto geladen worden. De laadpalen hebben een type 2 stekker. Als je auto gebruikmaakt van een type 1 stekker heb je wel een extra adapterkabel nodig.

Wat is het beste energiecontract met een laadpaal thuis?

Met een laadpaal thuis gaat je stroomverbruik flink omhoog. Kies daarom een energiecontract dat past bij je verbruik. Bijvoorbeeld TijdPrijs, waarmee je 's nachts goedkoper kunt laden dan overdag. Of FlexPrijswaarmee je kunt profiteren van wisselende stroomprijzen per uur van de dag.

We geven advies over het beste contract voor jou als elektrische rijder. Bekijk onze energiecontracten voor thuisladers en vind het contract dat bij je past.

Wanneer is het tijd voor een eigen laadpaal?

Mensen kopen een laadpaal om verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Gemak: Je hebt altijd een beschikbare laadplek voor je deur.
  2. Kosten besparen: Thuisladen is vaak goedkoper dan openbaar laden. Je betaalt thuis een lager stroomtarief per kWh. 
  3. Tijd besparen: Je bespaart tijd omdat je niet altijd naar een openbaar laadpunt hoeft te gaan.
  4. Slim laden: Om gebruik te maken van Slim laden heb je een eigen laadpaal nodig. 

 

Hoe snel is mijn auto opgeladen?

Het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis hangt af van:

  • De instelling van de laadpaal
  • De laadsnelheid van je auto
  • Je laadkabel
  • De aansluitingswaarde van je groepenkast

Het volledige laadvermogen van een thuislaadpaal kan niet altijd worden benut. Dit is een belangrijk punt om te begrijpen. Verschillende factoren beïnvloeden het werkelijke laadvermogen van je laadpaal thuis. Onder andere:

  1. Instelling van de laadpaal: De instellingen van de laadpaal kunnen de laadsnelheid beïnvloeden. Het is mogelijk dat de laadpaal begrensd is om de stroomtoevoer te beperken. Bijvoorbeeld door elektrische beperkingen in het huis.

  2. Laadsnelheid van je auto: Elke auto heeft een maximale laadsnelheid waarmee hij stroom kan opnemen. Als je auto bijvoorbeeld een maximale laadsnelheid heeft van 11 kW, kan hij niet sneller laden.  Zelfs als de laadpaal een hoger vermogen heeft.

  3. Je laadkabel: De laadkabel kan ook een beperkende factor zijn. Sommige laadkabels zijn ontworpen voor een bepaald laadvermogen. Ze kunnen een hoger vermogen niet aan.

  4. Aansluitingswaarde van je groepenkast: De aansluitingswaarde van je groepenkast bepaalt hoeveel vermogen er beschikbaar is voor de laadpaal. Stel je woont in een typisch huis in Nederland met een aansluiting van 3x25A (3-fasen). Dan kan deze maximaal 11 kW aan stroom leveren naar een laadpaal thuis.

Moet mijn meterkast aangepast worden?

Soms is het nodig om je meterkast aan te passen. De adviseur kan je hier alles over vertellen. Laat hier je gegevens achter. Dan bellen we je voor een gratis adviesgesprek.