In 4 stappen naar een elektrisch wagenpark
Als bedrijf kijkt u vooral naar brandstof- en onderhoudskosten. Logisch dus dat u nadenkt over een volledig elektrisch wagenpark. We helpen u in 4 stappen op weg.
Wanneer een duurzaam imago voor u belangrijk is, is elektrisch rijden een logische keuze. Er zijn echter meer redenen om te kiezen voor elektrische leaseauto’s en -busjes. Wij zetten vier redenen op een rij.
Een elektrische auto is prettig voor de portemonnee van uw medewerkers. De bijtelling is namelijk afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. In 2024 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling, te weten: 16% (bij 0 CO2-uitstoot) en 22% (bij meer dan 0 CO2-uitstoot). Daarnaast zijn de brandstofkosten van een elektrische auto een stuk lager. Wie op de zaak laadt, betaalt slechts het zakelijke elektriciteitstarief. En dat scheelt weer in uw bedrijfskosten.
Wilt u uw medewerkers ook op vakantie verzekeren van optimaal gebruiksgemak? Steeds meer leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om de elektrische auto een aantal weken per jaar om te ruilen voor een hybride ‘vakantieauto’. Zo kunnen uw medewerkers de komende jaren zonder range anxiety – de angst voor een lege accu – naar Zuid-Frankrijk rijden!
Als bedrijf kijkt u vooral naar brandstof- en onderhoudskosten. Logisch dus dat u nadenkt over een volledig elektrisch wagenpark. We helpen u in 4 stappen op weg.
Er zijn verschillende manieren om uw bedrijfsvoering te verduurzamen. Maar een elektrisch wagenpark is één van de meest tastbare manieren om dat te doen. Zo laat u al uw stakeholders zien dat u een bijdrage levert aan een schonere wereld. Aangezien steeds meer bedrijven en consumenten daar belang aan hechten, is de kans groot dat dat nieuwe business oplevert voor uw bedrijf. Ook voor veel (potentiële) medewerkers is een duurzaam imago een pluspunt. Bovendien voegt u zich bij een aantal vooraanstaande organisaties: zo hebben bedrijven als IKEA, RoyalHaskoningDHV en Vattenfall besloten om volledig over te stappen op elektrisch vervoer.
De prijs die gebruikers van laadpalen betalen per kilowattuur is hoger dan uw inkoopprijs van elektriciteit. Gebruikers betalen daarvoor via een pasje, vaak betaald door hun werkgever. De investering die u nu doet in laadpalen verdient u binnen vijf of zes jaar terug. In de toekomst zal dat sneller gaan. Na die terugverdienperiode zullen de laadpalen u geld opleveren.
Onze Markt Expertise Desk helpt u bij al uw vragen over energie besparen, energie-inkoop en duurzamer ondernemen. Wij geven u advies over het gebruik van zonne- en windenergie, e-mobility en warmte binnen uw bedrijf of organisatie.