Ons plan
We zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Bekijk wat onze klimaatambitie is om onze afhankelijkheid van deze brandstoffen zoveel mogelijk af te bouwen.
Het is belangrijk dat het aanbod van groen opgewekte stroom in Nederland groeit. Zo hoeven we in ons land steeds minder gebruik te maken van fossiele grondstoffen om stroom te produceren. En zijn we minder afhankelijk van het buitenland voor onze eigen stroomvoorziening.
Groene energie is energie die niet uit fossiele bronnen zoals aardgas en steenkool komt, maar uit hernieuwbare bronnen die steeds worden aangevuld. Denk aan zon, wind, water, en natuurlijke grondstoffen zoals mest, slib en gft-afval. Groene energie wordt daarom ook wel duurzame energie of hernieuwbare energie genoemd.
Wij bieden groene stroom en groen gas. Onze groene stroom is afkomstig uit duurzame bronnen en geproduceerd in Nederland. Zie ons stroometiket. Groen gas wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen. En voegt bijna geen extra CO2 toe in de atmosfeer. Er komt bij de verbranding wel CO2 vrij, maar deze is kort daarvoor door de gebruikte biogrondstoffen opgenomen. Bron Milieu Centraal.
In 2023 ontvingen al onze klanten thuis en in het MKB 100% groene stroom uit Nederland. Bekijk ons stroometiket om te zien uit welke bronnen onze stroom is opgewekt.
Interesse in groen gas? Door onze samenwerking met Renewi en Referm kunnen wij ons product PuurGroen Gas aanbieden waarbij geen extra CO2 vrijkomt. Dat ons groene gas echt groen is, waarborgen we met de certificaten van VertiCer, de zogenaamde Garanties van Oorsprong (GvO). Deze garanderen onder andere dit over groen gas:
Het aanbod van groen gas is in Nederland echter nog wel beperkt. Het is daarom alleen mogelijk om een contract voor PuurGroen Gas en MixGroen Gas af te sluiten via de klantenservice.
Naast groene stroom en groen gas kun je bij ons kiezen uit producten die je huis verduurzamen. Of je nu zelf stroom opwekt met zonnepanelen, een warmtepomp zoekt of een laadpaal laat plaatsen.
De meest duurzame energie is natuurlijk de energie die je níet gebruikt. Daarom helpen we je graag met persoonlijk advies om je huis verder te verduurzamen. En met slimme tips waarmee je elke dag energie bespaart.
Wil je tips waarmee je direct bespaart op je energierekening, maar heb je geen zin in grote verbouwingen? We helpen je met maatregelen die maximaal € 100,- kosten of zelfs helemaal gratis zijn.
Met tips geven we je inzicht in de bespaarmogelijkheden en helpen we je de eerste stappen te zetten voor het verlagen van je energieverbruik.
We zetten ons in voor een toekomst waarin we voor onze energie minder afhankelijk zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen. Bekijk wat onze klimaatambitie is om onze afhankelijkheid van deze brandstoffen zoveel mogelijk af te bouwen.
Duurzame energie is energie afkomstig van natuurlijke bronnen die constant worden aangevuld en niet opraken. Deze bronnen hebben geen CO2-uitstoot en zijn beter voor het milieu dan fossiele bronnen. En met energiebesparende maatregelen zorg je ervoor dat je ook nog eens minder energie verbruikt.
Elke stap op weg naar een duurzame toekomst telt. Of je nu huurder of huiseigenaar bent. En ook met kleine maatregelen kun je vaak al veel besparen. Een handig begin is onze Duurzaam Wonen Check. Daarmee zie je meteen hoe je kunt besparen op energieverbruik en je huis kunt verduurzamen.
De belangrijkste landelijke subsidieregeling is de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE). Dit is een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, aansluiting op een warmtenet en isolatiemaatregelen. Daarnaast zijn er via de gemeente ook verschillende subsidieregelingen. Ga hiervoor naar de Energiewijzer.