Zo werkt de elektrisch rijden subsidie
Het aantal weggebruikers dat elektrisch rijdt groeit gestaag. Dit komt onder andere door de stimuleringsmaatregelen vanuit de overheid en de groeiende beschikbaarheid aan laadpunten. Op dit moment rijden er ruim 627.000 elektrische auto's in Nederland. En als betrouwbare partner voor elektrisch vervoer doen wij er alles aan om dit aantal te laten groeien. Naast het leveren van energie houden we ons bezig met het versnellen en verbeteren van de laadervaring. We vertellen je ook wat er speelt op het gebied van subsidies voor elektrisch rijden.
De SEPP-regeling
We bespreken de Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren, de SEPP. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is deze elektrisch rijden subsidie gestart als onderdeel van het Klimaatakkoord. Je vraagt de subsidie aan met het koop- of leasecontract van je nieuwe of gebruikte elektrische auto. Doe de subsidieaanvraag in het jaar waarin je het contract hebt afgesloten.
Je kunt in aanmerking komen voor de SEPP als je
- de auto koopt als particulier - dus niet via een werkgever of eigen bedrijf - en deze minimaal drie jaar houdt. Verkoop je de auto voor die tijd? Dan moet je een deel van de subsidie terugbetalen.
- de geleasede auto minimaal vier jaar onafgebroken op je naam laat staan. Als je hem voor die tijd weer inlevert, stopt de subsidie. Bij leasen krijg je die per maand uitbetaald.
- leaset bij een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease.
- de gebruikte auto hebt gekocht bij een autobedrijf met RDW-erkenning Bedrijfsvoorraad.
Zowel voor nieuwe als gebruikte elektrische auto's is het van belang dat ze minimaal 120 km kunnen rijden op een volle batterij. Dit wordt ook wel de actieradius of accubereik genoemd.